Dit is Andévalo

We laten je kennis maken met John Kruijthoff, de initiator en oprichter van Andévalo. Bij hem is het allemaal begonnen. Opgegroeid in een liefdevol nest in de Ablasserwaard samen met zijn twee oudere zussen. Een gezin waarin hard werken, zorgen voor de ander en 'niet lullen maar poetsen' hoog in het vaandel stonden. John was een actief kind, voetbalde graag en was veel op het water te vinden in bootjes, vissend of op de surfplank.

Altijd bezig en altijd een project onder handen. Als amateur wielrenner koerst hij aardig mee, maar 'moest' ook naar school, haalde zijn diploma's en ondernemend als hij was begon hij samen met zijn neef een beveiligingsbedrijf wat uitgroeide tot een florerend bedrijf met 130 medewerkers.

In zijn persoonlijke leven en als leidinggevende van een groeiend bedrijf waren er steeds weer diezelfde vragen;

Hoe gaan we om met de maatschappelijke complexiteit?
Waarom zeggen mensen "ja" en doen vervolgens "nee"?
Waarom doen mensen wat ze doen?
Hoe werkt geluk en wanneer zijn we tevreden?


Het is 2017 als John in Zuid Spanje loopt en een besluit neemt. Hij wil het anders, hij wil iets wat écht past en zin geeft en daar is het idee voor Andévalo geboren. Een aantal jaren van voorbereiding, twijfels en onderzoek. In 2020 is het zover; hij verkoopt zijn bedrijf en plant een boom.

Ook benieuwd naar het hele verhaal met foto's van Andévalo?


Nieuwe neurale netwerken

Op bovenstaande vragen kreeg John antwoorden uit de recente wetenschappelijke inzichten en kennis over de werking van ons brein. De Sparkwise Academy met de Neural Cause and Effects methode zijn de basis geweest voor het ontwikkelen van ons eigen onderscheidende mentoringprogramma Andévalo.

Stel je voor dat je dus een manier hebt om je brein vóór je te laten werken in plaats van de ervaring die velen zullen herkennen; je begint vol goede moed aan een nieuw voornemen en na een paar weken/maanden of soms jaren zakt de moed je in de schoenen en geef je op...


Wij kunnen dit inmiddels verklaren, de meeste goede voornemens stranden omdat ze uitgaan van symptoombestrijding en niet de oorzaak aanpakken. Wij weten waar de dieperliggende oorzaken te vinden zijn en kunnen je begeleiden in jóuw persoonlijke groei.

Als je weet hoe je brein werkt, weet je dat het brein fouten maakt, dat het brein ons geregeld voor de gek houdt. Je weet dan ook dat het brein plastisch is en deze kunt trainen. Net als je sixpack.

We staan stil bij de manier waarop je bent opgevoed, jouw DNA, wat jouw definitie is van succes en hoe je je brein kunt gebruiken om dit te bereiken.


Met elkaar

Het is 2021 als de oudste zus van John aanhaakt; José Kruijthoff. Zij is geraakt door het enthousiasme van John en nog meer door de effecten die zij ervaart wanneer zij het persoonlijke mentoringprogramma volgt en -in navolging van John- ook de opleiding tot brein-mentor start. Twee Sparkwise gecertificeerde mentoren met ieder zo hun eigen kwaliteiten en expertises. En daarnaast zit een vrouwenbrein écht anders in elkaar dan een mannenbrein, dus; groei door samenwerking!

"Als initiatiefnemer wist ik dat dit avontuur niet alleen gelopen kan worden. Ons brein is wel tot grote dingen in staat, het heeft ook een zeer beperkte reikwijdte. Je hebt domweg meerdere breinen nodig om tot vernieuwende creaties en dus groei te komen. José is met al haar levenservaringen een grote aanwinst voor Andévalo. Ik ben altijd al onder de indruk geweest van hoe zij zich als mens en professional heeft ontwikkeld. Dat we nu met elkaar mogen samenwerken voelt als vertrouwd. En wat is er mooier dan met je zus de wereld een beetje mooier maken"

Tussen Spanje en Nederland

In de ongerepte natuur in Andalucia werd Andévalo 'geboren'. Een plek waarin de stilte nog hoorbaar is met voldoende ruimte om te bezinnen en te experimenteren, om persoonlijke groei te stimuleren.
Als een tree of life; rustplaats, samenkomen, bezinnen, leren en experimenteren met balans en 'tevredenheid'. Je brein te leren kennen als een krachtige probleemoplosser waarmee jij de regie over jouw leven in handen hebt. Op deze fantastische plek wordt binnenkort gestart met de bouw van een multifunctioneel centrum waarin we -naast de werkzaamheden in Nederland- ons werk verder gaan uitbouwen en ruimte bieden aan veranderingstrajecten en opleidingen.

We zijn in Nederland gestart met de eerste aanplant. Een platform waarin we individuen en bedrijven opleiden om de betere versie van zichzelf te worden. Begrippen als communicatie, conflict, fouten maken, leidinggeven, je opvoeding, succes, angst en pijn, verbinden komen stuk voor stuk in een nieuw daglicht te staan en vormen een pad naar vrijheid.

In España lees je meer over de toekomstige plannen.